Menu

21. september 2023

Byggelederpraktik: Vibe havde hørt om grim skurvognssnak – hun fik en anden oplevelse

Bygningskonstruktørstuderende Vibe Hoffmann opdagede, at hverdagen på byggepladsen på Køge Kyst hos Enemærke & Petersen var meget anderledes end de forestillinger, hun havde, inden hun startede i praktik.

-Vi er ligesom en familie herude. Når jeg hører andre medstuderendes praktikerfaringer, fortæller de, at de ofte sidder for dem selv, med egne opgaver uden hjælp. Det sker aldrig her. Det ansvar skal man jo ikke have alene. Jeg sidder f.eks. med noget opmåling nu, og hvis der er noget, jeg ikke kan finde ud af, så er der altid en, jeg kan bede om hjælp. Vi hjælper hinanden.

Fortæller 21-årige Vibe Hoffmann om den praktikperiode hvor hun fik lov til at prøve kræfter med en masse forskellige opgaver.

 

Fik lov til mere end hun forestillede sig

Under praktikken på Enemærke & Petersens byggeri af 500 nye boliger i Køge, fik Vibe lov til at prøve en del ting, som hun ikke havde forestillet sig, inden hun startede:

-Jeg var med til en hel del koordinering og logistik af byggepladsen, som faktisk var ret fedt. At sørge for at alt kører, at ingen arbejder oven i hinanden og at der er plads til alle håndværkere. Det havde jeg slet ikke forventet, at jeg skulle og det kunne jeg godt se mig selv i bagefter.

Siger Vibe som ved, hvad der har været det mest positive i hendes praktikperiode i Enemærke & Petersen:

-Det er helt klart at jeg fik ansvaret for mine egne opgaver – det var fedt. Jeg fik ikke bare opgaver som de andre ikke gad lave.

 

Næsten fravalgt de udførende

Det var faktisk lige før, at Vibe havde fravalgt at opleve byggebranchen fra en byggeplads.

-Da jeg startede på uddannelsen, var jeg sikker på at jeg skulle ud på en byggeplads og være byggeleder. Men jeg hørte mange dårlige ting om arbejdet på en byggeplads – at man ikke har noget frihed, ferie eller tid til sig selv, fordi man er der 80 timer om ugen. Derfor begyndte jeg at overveje andre veje, som f.eks. rådgivning. Men hos Enemærke & Petersen kom jeg tilbage til, at jeg gerne ville være byggeleder – og det fik jeg lov til at prøve af i praktikken.

 

Havde hørt, at der blev talt grimt

Vibe havde også før praktikkens start bekymringer om, hvordan byggebranchen og byggepladsen er i virkeligheden:

-Man hører ofte om skurvognssnak – at der bliver talt virkelig grimt, men det er ikke min oplevelse. Jeg oplevede, at det var meget stille og roligt, og der var intet af den mandschauvinistiske snak, som jeg havde hørt så meget om.  Generelt oplevede jeg et stort fokus på samarbejdet og dialogen imellem byggeledelsen og håndværkerne. Samtidig var jeg bekymret for, om der var ting, jeg ikke fik lov til, fordi jeg er kvinde., men jeg har fået lov til at lave det, jeg ville.

 

Kan se sig hos Enemærke & Petersen

Efter Vibes praktikperiode er hun fortsat som medhjælper, inden hun skal færdiggøre sin uddannelse. Og måske bliver Vibe ved med at slå sine folder i Enemærke & Petersen, for som hun siger:

-Jeg kunne godt se mig selv på en Enemærke & Petersen byggeplads i fremtiden. Jeg synes det er en god virksomhed med gode værdier.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Praktik i Enemærke & Petersen

Læs mere her

Shirin er i praktik som byggeleder: ”Byggebranchen kommunikerer altså mest til mænd”

Få Shirins historie her

Praktik: Mathilde blev overrasket over entreprenørens udfordringer

Læs Mathildes historie her

Byggelederpraktik: Kasper blev inspireret til en opfindelse

Få historien her