Menu

11. august 2022

Ny byggeteknologi halverer ventetid og øger mulighed for DGNB-point

Projektleder Danni Birkenfeldt fra Enemærke & Petersen tester lige nu en digital sensor, der kan levere ’live’ data om fugtigheden inde i gasbeton til en iPad. Det sparer både tid og energiforbrug og kan betyde 6-7 færre funktionærtimer i forhold til manuel måling på sigt. Nysgerrig? Se den smarte sensor fra Maturix her.

Maturix sensor Enemærke

Projektleder Danni Birkenfeldt sagde hurtigt ’ja, tak’, da han på en messe i Odense fandt ud af, at firmaet Maturix søger en samarbejdspartner, der vil være med til at udvikle en digital sensor, der kan måle fugtigheden i gasbeton. Som projektleder er han nemlig med til at totalrenovere 363 huse i Åhaven i Odense og synes, at det er en god idé, at Enemærke & Petersen bliver firstmovers på området:

– Fordelen ved at kunne modtage ’live’ data inde fra gasbetonen, er, at vi får et større vindue til at kunne reagere i, både hvis det går skidt eller går godt med fugtigheden. Vi skal huske at forny os hele tiden, og med det her nye redskab i værktøjskassen, kommer vi både til at spare tid og energi. Jeg har altid været glad for tekniske løsninger, og det er virkelig enkelt at bruge, siger Danni Birkenfeldt. (Artikel fortsætter efter foto)

Maturix Sensor Gasbeton

Måling af fugtniveauet skal sikre, at der ikke bliver indbygget fugt i konstruktionen for at undgå skimmelsvamp og fugtskader. Via en lille boks sender sensoren al ’live’ data direkte til skyen og kan fx aflæses på en iPad.

 

Besparelse af tid, energi og timer
I stedet for at sende et stykke gasbeton ind til et laboratorie med svartid på op til en uge eller få en medarbejder ud og notere data manuelt, så kan du med den digitale metode ikke kun spare tørretid og energi, men også funktionærtimer på sigt:

–Vi har kunnet halvere ventetiden, fordi data er tilgængelig med det samme, og vi kan spare 6-7 funktionær timer om ugen. Jeg kan også hurtigere varsle de næste i processen, og det sparer alles tid overordnet set. Og så kan vi sikre og dokumentere et bedre indeklima, siger Danni Birkenfeldt.

 

Derfor er den nye teknik win-win-win:

1. Sparer tid: Når du måler fugtigheden via en digital sensor, ligger al data er tilgængeligt ’live’ i skyen. På sigt kan den også vise en tendenslinje, der beregner, hvor længe du skal vente, før gasbetonen er helt tør.

 

2.Optimerer energien:  Den nemt tilgængelige data betyder, at du ikke skal bruge unødig energi på varme og forbrug, fordi affugtere og varme kun er på i det omfang, det er nødvendigt.

 

3.Får et forspring i fht. DGNB: Sensoren, der er genanvendelig, giver dig mulighed for at dokumentere, at husene ikke har indbygget fugt, og det er en fordel i forhold til at blive DGNB-certificeret.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Hvor produktive bliver vi, når håndværkerne giver hinanden en hjælpende hånd?

Læs mere her

Enemærke & Petersen fik aha-oplevelse – og sparede 1 mio. kr

Få historien her

Produktivitet: Vi skal have mest muligt renovering for pengene

Få historien her