Menu

Opførelse af Rosenhøj Ungdomsboliger

Som en del af helhedsplanen for Rosenhøj har vi opført Rosenhøj Ungdomsboliger, der ligger som en bue på grunden og åbner sig op mod Rosenhøj-bebyggelsen.

Enemærke & Petersen har opført 86 almene ungdomsboliger i en bygning med forskellige niveauer. Hvor bygningen er højest går det fra stuen til tredje sal. Af de 86 boliger er der tre af dem, der er to-værelses – resten er et-værelses boliger. Under bygningen er der desuden udført delvis kælder med teknik og vaskeri.

Præfabrikation forkorter byggeperioden

Vægge og dæk er udført af betonelementer og facader af glas, aluminium og trækassetter, der er fremstillet på Enemærke & Petersens byggefabrik. Præfabrikationen af elementerne øger effektiviteten, da vi med de færdiglavede elementer kan montere facadeelementer samtidig med betonelementer.

 

Smart løsning giver ekstra værdi

Fordi vi præfabrikerede facadeelementerne på byggefabrikken, stod håndværkerne i tørvejr ved et bord i god højde og kunne flytte elementet rundt med en portalkran. Håndværkerne kunne arbejde yderst præcist, så alle elementer blev ens og samtidig kunne de udføre grundig kvalitetssikring. Processen forbedrede både arbejdsmiljøet for håndværkerne og højnede kvaliteten.

 

Udearealer

Vi har etableret udearealer med bl.a. beplantning, asfalteret parkeringsareal, belægninger, støttemure, central affaldshåndtering, cykelskur og cykelstativer.

 

Fakta:

Bygherre: Boligforeningen Århus Omegn

Arkitekt: EFFEKT Arkitekter

Ingeniør: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Entrepriseform: Hovedentreprise

Kontraktsum: Kr. 50 mio.

Udførelse: 2018 – 2020

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Rosenhøj er Danmarks bedste almene boligrenovering

Læs mere om nybyggeri her

AlmenBolig+ Sundholm Syd

Læs mere om nybyggeri her

Opførelse af boliger på Den Grønne Fatning

Læs mere om nybyggeri her

To Enemærke & Petersen projekter i finalen om RENOVER priser

Få historien her