Menu

Boligrenovering på Korngården

En omfattende renovering har forvandlet de almene boliger på Korngården i Ballerup til en energioptimeret bebyggelse, hvor beboerne har fået nye altaner, køkkener og bad.

Korngården i Ballerups 248 boliger er blevet helheds- og energirenoveret af Enemærke & Petersen. Projektet omfattede udskiftning af facader, altaner og vinduer, nye køkkener, badeværelser og etablering af ventilationsanlæg.  Vi har lagt boliger sammen og indrettet tilgængelighedsboliger med elevatorer. Vi har også opgraderet udearealer, så beboerne har fået et mere grønt udemiljø, der indbyder til møder og leg.

Bæredygtighed

Korngården er blevet energioptimeret ogog vi har udført grønne tiltag som f.eks. solcellegavle, nye intelligente karnapaltaner til alle boliger og ”grønne” kontakter, der nedsætter forbruget af standby strøm. Vi har arbejdet mod at opnå energibesparelser på 60 % i forhold til det tidligere forbrug.

 

PCB- og miljøsanering

På projektet har vi udført skimmelsvampsanering på grund af den store forekomst af skimmel i ydervægge og gavlvægge. Skimlen i Korngården blev primært fundet i facader som blev revet ned og herefter rensede vi tværvægge, lofter og gulve for skimmel.

 

Fakta:

Bygherre: Ballerup Almene Boligselskab

Arkitekt: Domus Arkitekter

Ingeniør: Dominia

Entrepriseform: Hovedentreprise

Kontraktsum: Kr. 211.4 mio.

Udførelse: 2015 – 2018

 

Beboerdialog

Læs mere her

“Min vigtigste opgave har været at hjælpe beboerne”

Læs mere her

Boligrenovering i Birkehegnet

Læs mere her

Boligrenovering på Hjortegården

Læs mere her