Menu

Restaurering af Erhvervsarkivet

Efter endt ombygning og restaurering er ”Smykkeskrinet” klar til dom i nutidige og moderne retssale og kontorlokaler

Enemærke & Petersen har udført ombygning og restaurering af det tidligere Erhvervsarkiv. Bygningen er indrettet med nye retssale og moderne kontor- og mødelokaler, idet Retten i Aarhus skal anvende bygningen.

Bygningen blev opført i 1898-1902 af arkitekt Hack Kampmann, og ombygningen er sket med stor respekt for den originale arkitektur. Bygningen kaldes “Smykkeskrinet”, idet udsmykningen i bygningen er noget helt særligt, og bygningens indre er blevet kaldt et nationalromantisk skatkammer – og selve bygningen, for-arealet og læsesalens nagelfaste inventar og lysekroner har været fredet siden 1988.

Samarbejde på tværs

Erhvervsarkivet har været en udfordrende erhvervsrenovering og en stor konvertering af gammelt til nyt. Inventar såsom lister, døre og lysekroner er nemlig fredet, og alle aktører har måttet tænke både traditionelt og kreativt for at finde de helt rette løsninger til fremtidig erhvervsbrug. Vi har arbejdet med mange aktører og fagligheder, så det har været en planlægningsmæssig udfordring, der hele tiden har krævet, at vi snakkede sammen om tingene. Vi og vores samarbejdspartnere har hele tiden skullet balancere mellem nutidige behov og bygningens historie. Uforudsigeligheden har været stor, når man begynder at pille ved gamle bygninger, og derfor har den gode dialog med vores samarbejdspartnere været helt afgørende for, at vi har kunnet aflevere til tiden.

 

Indeklima med respekt for bevaringsværdighed

Vi har haft stort fokus på, at nødvendige tiltag vedrørende brand, akustik og tekniske installationer er blevet integreret på en måde, så der opnås en balance mellem bevaringsinteresser og et fornuftigt indeklima i de nye kontorlokaler.

 

Fakta:

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Arkitekt: Rønnow Arkitekter A/S

Ingeniør: Tækker Rådgivende Ingeniører A/S

Entrepriseform: Hovedentreprise

Kontraktsum: Kr. 65 mio.

Udførelse: 2019 – 2021

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Restaurering af Retten i Aarhus

Læs mere her

Omdannelse af Sct. Joseph Kloster og opførelse af plejecenterbygning

Læs mere her

Nænsom renovering af retsbygningen i Aarhus

Læs mere her