Menu

Skolerenovering på Hedelyskolen

I 2014 blev der konstateret for høje PCB-forekomster på Hedelyskolen i Greve – derfor blev der i gangsat et PCB-sanerings- og renoveringsprojekt, som skulle give et sundt indeklima og et åbent og lyst læringsmiljø.

Enemærke & Petersen har udført skolerenovering i form af PCB-sanering, nedrivning, genopretning og modernisering af Hedelyskolen. Ud over at fjerne de konkrete PCB-holdige materialer, udførte vi en såkaldt termisk stripning, som reducerede de resterende PCB-værdier væsentligt. Som følge af PCB-saneringen udskiftede vi bl.a. vinduer og døre, gulve og lofter, indvendige døre, lette vægge og fast inventar. Desuden blev skolen opgraderet med ekstra fokus på fleksible, åbne og lyse læringsmiljøer.

 

Tæt samarbejde med skolen og brugerne

Projektet blev udført i fem etaper, og imens skolen var i drift. Derfor havde vi et tæt samarbejde med skolen og dens brugere om sikkerhed og logistik. Således sikrede vi, at elever, lærere og forældre fik den bedst mulige oplevelse samtidigt med, at byggepladsen kunne fungere.

Skolerenovering

Bæredygtighed

Under renoveringen af Hedelyskolen foretog vi mange energibevidste valg, så vi opnåde store energibesparelser: Vi installerede bl.a. dagslys- og bevægelsesstyret LED-belysning, nye elinstallationer, nye ventilationsanlæg med varmegenvinding og CTS-styret opvarmning. Desuden efterisolerede vi tage og lofter. Tiltagene betød også, at elever og skolens personale har fået et forbedret indeklima.

 

Bygherre: Greve Kommune
Kontraktform: Hovedentreprise
Kontraktsum: Kr. 73.9 mio.
Udførelsestid: 2016-2018
Arkitekt: AI a/s
Ingeniør: AI a/s

Fotos: Jesper Møgelhøj, AI

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Arnt H. Hansen

Divisionsdirektør

40 75 87 72

ahh@eogp.dk

SKOLE OG UDDANNELSE

Tilbage til skolereferencer

Danmarks største PCB-saneringsprojekt

Læs mere om PCB-renovering her

Strategiske partnerskaber

Læs om strategiske partnerskaber her