Menu

26. oktober 2016

Kloster omdannes til fremtidens plejecenter

Enemærke & Petersen har vundet omdannelsen af Sankt Joseph Kloster til plejecenter og seniorbofællesskab.
Vi skal, i godt selskab med RUBOW arkitekter og Sweco, skabe stemningsfulde rammer for vores ældste medborgere med respekt for klostrets historie og arkitektur.

Det er ikke en helt almindelig entrepriseopgave, der venter Enemærke & Petersen med byggeriet af Sankt Joseph Plejecenter og Seniorbofællesskab på Strandvejen i København. I dag er stedet nemlig hjem for Sankt Joseph Søstrenes Kloster og har været centrum for søstrenes velgørende arbejde i 111 år. Nu skal klosteret renoveres og have en ny tilbygning, der skaber et stemningsfuldt plejecenter.

 

En usædvanlig opgave
”En opgave som den her, får man kun få gange i livet” fortæller Enemærke & Petersens administrerende direktør Henrik Mielke om det usædvanlige projekt ”Med kombinationen af renovering og nybyggeri forener vi klosterbyggeriets solide håndværk og materialer med nutidens plejeteknologi og bæredygtighedsprincipper. Vi ser frem til at bygge med de bedste elementer fra fortiden og nutiden.”

 

Renovering og ny tilbygning
I samarbejde med RUBOW arkitekter og Sweco Rådgivende Ingeniører skal Enemærke & Petersen stå for opførelsen af en ny plejecentertilbygning med 92 boliger og renovere de oprindelige klosterbygninger fra 1905, der fremover skal danne ramme om et seniorbofællesskab med 33 boliger. Både renoveringen og tilbygningen udføres med omfattende respekt for den oprindelige arkitektur.

 

Totalentreprise til 233 millioner kroner
Enemærke & Petersen vandt totalentreprisekonkurrencen med et bud på 233 millioner kroner inkl. Moms og entreprenøren forventer at påbegynde byggeriet i ultimo 2017. Sankt Joseph Plejecenter og Seniorbofællesskab forventes at kunne tage imod de første beboere i juli måned 2019.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

SUNDHED OG PLEJE

Referencer