Menu

Sådan tagrenoverede vi fredet arkitektur

Renoveringen af “Linoleumshusets” bevaringsværdige tagkonstruktion stillede krav til omhyggeligt håndværk

Det karakteristiske Linoleumshuset på Nørrebro er en af arkitekt Povl Baumanns nyklassistiske hovedværker fra mellemkrigstiden og blev fredet i 2009. Det gav Enemærke & Petersen en interessant udfordring, da husets utætte tag skulle renoveres, for første gang siden opførelsen i 1930. E&P andels-ejer fik opgaven, som har krævet lidt af en håndværksmæssig indsats.

Kulturstyrelsen er med
Kulturstyrelsen har undervejs i processen nøje overvåget renoveringen, hvor Enemærke & Petersens håndværkere har bevaret de eksisterende spær ved at bortskære de beskadigede dele og tildanne nye, som er blevet boltet fast, hvorefter der er blevet lavet nyt undertag.

Gennemfotografering med drone
Den gamle bygning rammer skråt ind på Åboulevarden, og det valgte arkitekten i sin tid at imødegå ved at lade husets hjørner runde. For at være sikre på at kunne genskabe taget fuldstændig, gennemfotograferede vi forud for renoveringen taget med drone. Herefter gik vores arbejde i gang for at sikre, at den underliggende trækonstruktion fik den perfekte runding, så også de specialfremstillede, håndstrøgne tegl kunne ligge i en naturlig runding.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Claus Jensen

Projektleder

40 57 61 72

cj@eogp.dk

Restaurering

Læs mere her

Jobs til arbejdsløse beboere i Rosenhøj

Læs mere her

ANDELS- OG EJERFORENINGER

Læs mere her