Menu

8. februar 2024

Entreprenørvirksomhed styrker øverste ledelse

Enemærke & Petersens har fået COO nummer to i 38-årige Morten Enkebølle Christensen, som samtidig også er ny i øverste ledelse. Han træder ind i ledelsen med solid praktisk erfaring som direktør for Enemærke & Petersens forretningsområde for strategiske partnerskaber.

Morten EnkebølleMorten Enkebølle tøver ikke længe, da han bliver spurgt om, hvad han kommer til at bidrage med i Enemærke & Petersens øverste ledelse:

-I den næste årrække kommer byggeriet til at arbejde endnu mere med udviklingen af arbejdsfællesskaber. At tænke den gruppe af interessenter, der er en del af byggeprojekt eller et partnerskab, som et arbejdsfællesskab. Og at arbejde meget bevidst med den store kompleksitet, der ligger heri. Jeg kommer med den praktiske erfaring med arbejdsfællesskaber og en forretningsforståelse, der er anderledes end den gængse i byggebranchen, fortæller Morten Enkebølle Christensen, der i snart tre år har stået i spidsen for en række strategiske partnerskaber: ByK med TRUST og Byk & TRUST for Københavns Kommune, &os med KAB – og det nyvundne partnerskab HØST for Hørsholm Kommune.
 

Et sjældent blik for kundeoplevelsen

Hos adm. direktør Troels Aggersbo er 38-årige Morten Enkebølle Christensen en del af en ny og anderledes tænkende generation i byggeriet:

– Der er en helt anden kompleksitet i byggeriet i dag end for bare 6-7 år siden. Derfor er vi i øverste ledelse naturligvis hele tiden nysgerrige på, hvordan vi matcher de udfordringer og krav, som fremtidens byggeri stiller. Morten er meget tæt på vores kunder og har et sjældent blik for deres oplevelse i hele byggeprocessen – og har et meget udviklingsorienteret mindset på, hvordan vi skal samarbejde i byggeriet i fremtiden.


S
varet på branchens udfordringer

Morten Enkebølle Christensen mener bl.a., at det strategiske partnerskab som forretningsmodel rummer flere nøgler til samarbejdet og kundens oplevelse af byggeprocessen:

– Partnerskabet er jo karakteriseret af viljen til at stå sammen i et reelt arbejdsfællesskab – også når det er svært. Det forpligter os til at gøre os sindssygt umage – ikke kun med at håndtere kompleksiteten i byggeriet, men også med at præstere i forhold til menneskelige relationer. Og der skal præsteres hver gang på begge områder. Når det lykkedes, får vi sammen med kunden mulighed for at skabe projekter, der er skræddersyet til dem, og risikoen er afdækket på en måde, vi ikke ser i de traditionelle byggeprojekter.

 

Morten Enkebølle Christensen har en MBA fra Middlesex University, en diplomuddannelse i ledelse og er uddannet El-installatør. Han kom til Enemærke & Petersen i 2021 og før det var han 10 år i Hoffmann som bl.a. afdelingschef og projektchef. Se Mortens Linkedin her.

Enemærke & Petersens ledelse består nu af CEO Troels Aggersbo, COO Lars Jess Hansen, COO Morten Enkebølle, direktør for strategi, PR og forretningsudvikling Peder Johansen, HR-direktør Margit Marell og CFO René Høck.