Menu

IT-chef løber 20 maraton på et år for at ære fars kamp mod Alzheimer

For at samle penge ind til kampen mod Alzheimer løber IT-chef Kim Gjetting for sin afdøde far. Han vil med sit løb nummer 20 i 2020 runde de 100 maraton.

– Jeg har valgt at løbe for min far i et forsøg på at gøre noget i en situation, hvor jeg og familien ikke har haft nogen form for kontrol. Alzheimer tog kontrollen ud af vores hænder, når det kom til min far, så ved at løbe har jeg kunne bidrage på min egen måde.

Sådan forklarer Kim Gjetting, der er IT-chef i Enemærke & Petersen, sit valg om at løbe 20 maraton i 2020. Efter længere tids kamp mod Alzheimer døde Kim Gjettings far i juli måned, men det har ikke fået ham til at stille løbeskoene tilbage i skabet.

D. 12. september binder Kim Gjetting nemlig maratonskoene for tyvende gang i år for at skyde løbet “Løbefest for Alzheimer” i Greve i gang. Samtidig bliver løbet Kim Gjettings løb nummer 100.

En marahtondistance er på 42,195 km. IT-chef Kim Gjetting har i 2020 løbet 20 maratondistancer.

Målet med løbene har været at sætte fokus på Alzheimer og samle penge ind til Alzheimerforeningens arbejde. Derfor oprettede Kim i januar 2020 indsamlingen ”Løb for Alzheimer og min far”. I begyndelse af året var målet at samle 20020 kr. ind til Alzheimerforeningen, men det beløb nåede Kim Gjetting allerede i april:

– Støtten til projektet har været helt overvældende, og jeg er blevet mødt med en enorm interesse fra omverdenen, gamle venner og kollegaer. Det har været en rigtig god rejse, der nu er ved at lakke mod enden.

20 maraton for at ære fars minde

Kim Gjetting har med sine 100 maraton tilbagelagt mere end 4.300 kilometer i en alder af 46 år. Det kan for mange lyde som mange timer på landevejen, men for Kim Gjetting har løbeturene givet ham et helt særligt bånd til sin far.

– Da jeg var teenager, løb vi eremitageløbet i Dyrehaven. Løb var noget, vi havde sammen som far og søn. Min far har altid spillet fodbold og var i rigtig god form. Han vandt nærmest altid over mig. De få gange, hvor jeg formåede at slå ham på målstregen, blev da heller ikke pænt modtaget, for han var en dårlig taber. På den måde var det nok meget godt, han næsten altid vandt, siger Kim Gjetting med et lille smil.

Kim Gjetting løb sammen med sin far Eremitageløbet i Dyrehaven

Kim Gjetting bruger motionsløbene som et pusterum, hvor han kan samle tankerne. Samtidig har tanken om hans mål og støtten til hans far været en stor motivationsfaktor:

– Jeg plejer at sige, at nu løber jeg ikke længere mod min far, men for min far. Det betyder meget at have et godt formål. For altså når man er ved at være flad ved de 35 kilometer tænker man da, “det her gør jeg aldrig igen”, men det er lige indtil man passerer målstregen. Den dér følelse af at være helt færdig efter man har ydet sit bedste, og man har formået at ommet over puklen af træthed med viljekraft. Det er en fed følelse, siger Kim Gjetting.

80’er-musik giver det sidste kick

Kim Gjetting løber efter et mantra, der hedder ”maraton er hverken for let eller for svært, men lige hårdt hver gang”. Han er ifølge ham selv en løbetosse uden de vilde ritualer. Det eneste Kim Gjetting holder fast i under de mange timers løb er som oftest musik fra ungdommen:

– Det er næsten lidt for meget, men gode gamle hits som ”Alive” med Pearl Jam eller en rigtig 80’er-klassiker som ”Don’t you forget about me” af Simple Minds. Det er noget, der sætter minderne i gang og giver et kick.

Kim Gjetting har doneret alle de indsamlede penge til Alzheimerforeningen

Med det sidste løb d. 12 september for Alzheimerforeningen og sin far føler Kim Gjetting, at projektet bliver afsluttet på en ordentlig måde:

– Min fars sygdomsforløb har været en lang og hård kamp for familien, men jeg skal samtidig have afsluttet projektet. Vi har overgået målet for indsamlingen, og det sidste løb i september bliver et rigtig fint punktum for den rejse, jeg har haft med Run4Alzheimer. For fremtiden bliver det nok til lidt færre løb, men nu må vi se.

Løbet bliver afholdt i Greve, hvor løbeglade motionister i alle aldre inviteres til at løbe mellem 7 og 42 km. Tilmeld dig løbet her.


Find information om det kommende løb samt projektet “Løb for Alzheimer og min far” her

Du kan støttet indsamlingen til Alzheimerforeningen via BetterNow her

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Kim Gjetting

IT-chef

+45 41447913

kgj@eogp.dk