Menu

Fremtidens Byggeledelse ”Den kommende generation forventer medbestemmelse”

Ifølge projektchef Søren Damgaard er det et must, at fremtidens leder tildeler håndværkerne flere funktioner i byggeprocessen, end de har i dag. En tilgang, han tror, kommer til at ændre måden, man tænker byggeri på.

Hver dag sætter 31-årige Søren Damgaard sig ind i bilen og kører fra Falster mod Oehlenschlægersgades Skole på Vesterbro i København. Han er projektchef i Enemærke & Petersen, men arbejder lige nu under ByK med TRUST-fanen på den store skolerenovering.

Som projektchef er det hans ansvar at få samlet de mange tråde i partnerskabet, så byggeprocessen ikke går i hårknude, samtidig med at han gerne vil understøtte den vi-kultur, som eksisterer i TRUST:

– Ansvar og bemyndigelse er mine kæpheste. Det bliver sindsygt vigtigt i fremtiden, at vi fordeler ansvaret ud i hele systemet. Hvis man føler, man er blevet hørt, så er man også mere tilbøjelig til at tage et ansvar, siger Søren Damgaard.

Derfor er han heller ikke i tvivl om, at fremtidens byggeleder kommer til at fokusere meget mere på dialog og inklusion af alle faggrupper:

– Hvis der er noget den kommende generation efterspørger, så er det medbestemmelse. Det kan vi ligeså godt begynde at øve os på. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er vejen frem.

’Smækbuksernes’ viden er alfa omega

Søren Damgaard mener, at en af hans vigtigste opgaver som leder er at sørge for, at alle led udnyttes optimalt på en byggesag. Som det er nu, mener han, at ledelsen – inklusiv ham selv – skal blive bedre til at understøtte det store potentiale, man kan finde blandt håndværkerne:

– Jeg tror, at den funktion, vores håndværkere har i branchen, kommer til at ændre sig markant. De har en ekspertviden, som man skal udnytte som leder. Som det er lige nu, synes jeg godt, den kan gå til spilde, når de kun bruges til at pløje gipsskruer i en væg. Faglærte håndværkere bliver en mangelvare i fremtiden, og derfor skal vi bruge hinanden meget klogere.

Det betyder ifølge ham, at den særlige viden, som håndværkere og underentreprenører besidder, skal fylde mere på byggesagerne:

– Alle skal tildeles flere funktioner. Det er mit ansvar at understøtte den udvikling. Det kan fx være ved, at vi tænker mere over, hvordan vi faciliterer vidensdeling. Det mindst vigtige møde er for mit vedkommende der, hvor alle os skjorte-drenge mødes. Derimod er møderne, hvor alle sidder med smækbukser og mudder på knæene, vigtige, fordi det er dér, vi får reel viden fra byggepladsen, siger Søren Damgaard.

Beslutningstageren for bordenden

Søren Damgaard har god erfaring fra både den traditionelle byggesag i Enemærke & Petersen og fra det strategiske partnerskab, hvor han de seneste tre år har været med til at lede renoveringerne af hovedstadens skoler.

Han forklarer, at han især er glad for det store ansvar, som man som entreprenør får i et samarbejde som TRUST, men at det er vigtigt at balancere mellem styring og inklusion:

– Man kan ikke bare læne sig tilbage, selvom man er mange om beslutningerne. Det er rigtig vigtigt, at der eksekveres og tages beslutninger på en byggesag, og jeg mener ikke, man kan være konfliktsky som entreprenør. Alle skal sidde med rundt om bordet og føle, de bliver hørt, men vi skal være klar til at sidde for bordenden og tage de tunge beslutninger. Det går ikke, at vi ender med at sidde i rundkreds og synge kumbaya, siger Søren Damgaard.

Slut med at finde huller i osten

Søren Damgaard har under normale byggesager uden for TRUST tit oplevet, at entreprenørens opgave er baseret på ”at finde huller i osten” og påpege andres fejl, men et lederskab i TRUST kalder ifølge ham på en helt ny lederstil:

– Vi arbejder ud fra nogle helt andre forhold i et strategisk samarbejde. Vi har ikke ét projekt sammen, men skal arbejde sammen igen og igen. Det stiller krav til os som ledelse. Vi skal snakke sammen, og vi kan ikke bare sidde og påpege andres problemer, for så bliver de hurtigt vores problemer. Så peger fingrene pludselig også mod os selv, siger Søren Damgaard.

– Vi skal have løst fejlene sammen. Når vi taler konfliktløsning kontra optrapning, så er der ingen tvivl om, at ærlighed og gennemsigtighed er vejen frem. Vi arbejder under et fælles ansvar, hvor vi skal være klar til at gå forrest.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Søren Damgaard

Projektchef

+4520726668

sda@eogp.dk