Menu

28. maj 2019

Fugtteknikeren: Sådan mindsker du skybrudsskaden

Det er skybrudssæson – og derfor tjekkede vi ind med vores fugttekniker Nichlas for at høre, hvordan virksomheder og ejendomsadministratorer sikrer sig, hvis sommerhimlen åbner sig lige om lidt…

Nichlas Rasmussen er E&P services ”vandmand”. Det er ham, vi – og en lang række virksomheder – ringer til når, vandrøret er sprunget, taget er utæt eller betonelementerne skal aftørres. Han er også Mr. Skybrud, der rykker hurtigt ud, når himlen åbner sig og kælderene fyldes. Vi spurgte Nichlas:

 Hvad skal vi gøre som det første for at formindske en skybrudsskade?
”Det er allervigtigst, at du tilkalder en uddannet fugttekniker så hurtigt som muligt. Han skal naturligvis sørge for, at skybrudsvandet pumpes ud med det samme, men samtidigt står han også for at registrere skaderne. Netop denne registrering er vigtig, når du indgiver anmeldelse til dit forsikringsselskab.”

Kan vi ikke bare ringe til en ven med en vådstøvsuger?
”Jeg vil klart anbefale, at du ringer til en uddannet fugttekniker, fordi de ikke bare registrerer skaden, men også iværksætter alt det efterfølgende arbejde, som følger med en vandskade. Vi undersøger og vurderer skaden: Er der mere end en etage ramt? Ligger der vand under gulve? Fugtteknikeren fungerer som en indsatsleder, der også i gangsætter demontering af gulve, skimmelsanering og står for den efterfølgende genopbygning. Basalt set så sikrer fugtteknikeren, at I ikke står med noget ubehagelige og dyre fugt-overraskelser måneder efter, I ellers havde lagt vandskaden bag jer.

Det er også en fordel at finde en fugttekniker med håndværksmæssig uddannelse bag sig, da han har en indgående forståelse for jeres bygnings konstruktion og kan forudse de mulige komplikationer, der f.eks. kan opstå hvis vandskaden har bredt sig over flere etager.”

 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Nichlas Rasmussen

Serviceleder

72108888

nic@eogp.dk